Vă invităm să accesaţi blog-ul bibliotecii pentru a vizualiza noutăţi, discursuri, lansări de carte, întîlniri, serate, expoziţii şi multe altele.

 
BPR A. Donici » Activitati » Biblioteca Publica „Al.Donici” in serviciul comunitatii
Informatia pentru noutate
  • Vizualizari: 1546
  • Autor: biblioteca1
  • Data: 12-02-2014, 10:23
12-02-2014, 10:23

Biblioteca Publica „Al.Donici” in serviciul comunitatii

Categoria: Activitati

 

  In perioada 12-14 februarie 2014 traditional la BPR ,,A.Donici” s-a organizat „ Zilele usilor deschise”,in cadrul carora au avut loc activitati culturale,excursii prin oficiile bibliotecii,inscrierea utilizatorilor .

La 12 februarie impreuna cu elevii Liceului teoretic ,,I.L Caragiale” s-a organizat masa rotunda ,,O ora impreuna cu cartea” unde s-a vorbit despre istoria si evolutia cartii,rolul ei in viata societatii si a fiecarui om.Odata cu dezvoltarea informationala, cartea ramine a fi prietenul tuturor. Chiar daca a avut un drum anevoios, cartea nu si-a perdut valoarea –de a ne aduce bucurie si relaxare ,de a ne face sa uitam de lumea reala. Elevii participanti la masa rotunda si-au expus parerea ca cartea le este mai aproape de suflet decit calculatorul.

 

 

Biblioteca Publica „Al.Donici” in serviciul comunitatii

 

  La 13 februarie in cadrul ,,Zilelor usilor deshise” s-a organizat discutia cartii lui Clement Blin ,,ABC-ul cunoasterii de sine” Elevii Liceuluui teoretic,,I.L.Caragiale” au prezentat in Power Point cele mai interesante capitole din aceasta publicatie.Continutul cartii a generat discutii si schimb de opinii in rindurile celor prezenti. In final elevii au solicitat s-a organizam mai des asemenea prezentari.

  La 14 februarie s-a organizat serata literar-muzicala ,,Grigore Vieru –poetul demnitatii noastre”.Aniversarea de 79 ani de la nasterea poetului Grigore Vieru a fost omagiata cu participarea elevilor de la Colegiul de medicina din or. Orhei.

Poeziile lui ocupa un loc aparte in inimile cititorilor de toate virstele.Serata a cuprins aforizme,poezii,cintece din creatia poetului.

 

Biblioteca Publica „Al.Donici” in serviciul comunitatii

  

  Poetul si istoricul orheian Vasile Cocarcea a vorbit despre destinul poetului,despre dragostea ce a purtat-o poetul fata de neam si tara. La manifestare a luat de asemenea cuvintul Claudia Dulghieru ,pensionara,cititoare fidela a BPR,,A.Donici”,care a venit la activitate cu o catrte cu autograful poetului. Au participat si membrii Asociatiei Obstesti ,,Demnitate” – vizitatori fideli ai bibliotecii.

 

 

Biblioteca Publica „Al.Donici” in serviciul comunitatii


 

  Manifestarea a finalizat cu o victorina dedicata vietii si creatiei scriitorului.Grigore Vieru a fost ,este si va ramine pilonul de rezistenta a Culturii Nationale.

  Pe parcursul a trei zile, 592 utilizatori au vizitat serviciile, oficiile bibliotecii, au participat la activitati culturale.


Tatiana Lanovenco

Tag-uri pentru acest articol: februarie, organizat, poetului, Vieru, despre, cartii, cartea, bibliotecii, Grigore, usilor, Donici”, cadrul, Elevii, vorbit, deschise”, Zilele, perioada, traditional, rotunda, carora

Drag vizitator, ai intrat pe site ca un utilizator neinregistrat.
Va recomandam sa va inregistrati sau sa intrati pe site sub numlee dvs.

Добавление комментария

Numele:*
E-Mail:
Comentarii:
Introduce codul: *